Voor bedrijven

In het werkende leven bied ik als geestelijk verzorger individuele begeleiding aan iedereen binnen het bedrijf (dit kan zowel vanuit vaste aanwezigheid (presentie) als via een individuele doorverwijzing) en geef ik trainingen rondom zingeving, mentaal welzijn, weerbaarheid en ethiek. De trainingen zijn aan te passen en te ontwerpen naar de behoeftes van elk bedrijf. Ik ben er voor elk bedrijf dat onderstaande behoefte(s) herkent:

  • Ik wil bijdragen aan het welzijn en weerbaarheid van mijn werknemers
  • Ik zoek iemand die de tijd heeft voor de vraag ‘hoe gaat het écht met je?’, ook als dat een langer en ingewikkelder verhaal oplevert. In ieders leven zijn tegenslagen of ingewikkelde kruispunten te vinden. Corona is daar een goed voorbeeld van! 
  • Ik zoek iemand die aandacht heeft voor de dagelijkse vragen en dilemma’s op de werkvloer en daarover laagdrempelig in gesprek gaat.
    • Hieruit komt ook een advies mogelijkheid voort. Aan de hand van wat ik tegenkom kan ik advies tegen over onder andere communicatiestructuren, de onderlinge sfeer, heersende ideeën en problemen en humanisering van de bestaande systemen en structuren.  
  • Ik zoek iemand die aandacht heeft voor de mens achter zijn functie, met oog voor de (combinatie met de) thuissituatie 
  • Ik heb een ethisch dilemma waarvoor ik een moreel beraad wil houden
  • Ik wil voorkomen dat er mensen uitvallen op de werkvloer en ik wil daarom iemand die begeleid bij onderliggende existentiële vragen en thema’s. Denk daarbij aan ‘Is dit hoe ik mijn leven wil vormgeven?’, ‘Ga ik zo nog 30 jaar door?’,  ‘Hoe wil ik mijn leven vormgeven?’, ‘Hoe combineer ik mijn privé leven met mijn werk?’ en ‘Hoe kan ik werken nu x in mijn leven zich afspeelt? 
  • Ik wil graag een onafhankelijk persoon in mijn organisatie die een vrijplaats kan bieden waar je even écht vrij kunt spreken zonder dat iemand in het bedrijf daar nu vanaf weet of iets met de informatie gaat doen. Er zitten nooit consequenties aan het praten met een geestelijk verzorger. Door het ambtsgeheim mogen we nooit zonder toestemming iets delen, zelfs niet aan de rechter in het geval van een strafbaar feit. 
  • Ik ben op zoek naar een hulpverlener die laagdrempelig aanwezig en toegankelijk is en mijn organisatie en mensen kent (presentie), zodat er sneller gebruik van wordt gemaakt.